Altınova Bölgesi Hakkında

Altınova'ya Nasıl Gidilir?

Balıkesir’in, Ayvalık ilçesine bağlı olan Altınova’ya, Balıkesir’in merkezinden ve Ayvalık’tan toplu taşıma seçenekleriyle direkt ulaşabilmek mümkün. Balıkesir Merkez ile Altınova arası yaklaşık 152 km ve 2 saat. Ayvalık ve Altınova arası ise yaklaşık 17 km ve 20 dakika.

İstanbul üzerinden iki farklı güzergahtan Altınova’ya ulaşılabilir. İlki: İstanbul - İzmit - Bursa - Balıkesir - Edremit - Ayvalık - Altınova istikameti. Yaklaşık 533 km. İkincisi: İstanbul - Tekirdağ - Çanakkale - Ayvalık - Altınova istikameti. Yaklaşık 475 km. 

Altınova Sahil ve Tekneler

İstanbul'dan, Altınova'ya feribotla da gelinebiliyor. Böylece Yenikapı'dan, direkt Bandırma'ya geçen feribotlarla yol kısaltılmış olur. Bandırmadan da Ayvalık'a, Susurluk ve Balıkesir üzerinden yaklaşık 3,5 saat süren bir mesafe mevcut.

Ankara üzerinden Ankara - Eskişehir - Bursa - Balıkesir - Edremit - Ayvalık - Altınova. Ankara - Altınova arası 663 km.

İzmir - Altınova arası ise 125 km. İzmir - Aliağa - Dikili - Altınova istikameti izlenebilir.

İstanbul’dan kalkan uçuş seferleriyle Edremit havaalanına gelinebilir. Edremit Havaalanı ile Altınova arası 53 km.

Ankara’dan kalkan uçuş seferleriyle de Edremit havaalanına ulaşmak mümkün. Edremit Havaalanı ile Altınova arası 53 km.

Altınova Plajı ve Deniz

Altınova'da Nereler Gezilir?

- Altınova’nın ince kumlu kumsalı, berrak denizi ve kum adası. 

- Şeytan Sofrası

- Kozak Yaylası

- Sarımsaklı ile birlikte çevrede yer alan Cunda Adası, Ayvalık’ın merkezi, Bergama ve Dikili görülebilir.

Altınova'da Neler Yapılır?

- Altınova’nın plajında ve kum adasında serinleyip, güneşlenmek. 

- Kozak’ta yer alan 2000 yıllık kaplıcalarda rahatlamak.

- Bölgede tüplü ve tüpsüz dalış yapmak.

Şeytan Sofrası

Altınova'da Nerede Denize Girilir?

Altınova’nın kesintisiz, uzun kumsallarında denize girebileceğiniz gibi, kuzeyindeki Sarımsaklı plajlarını da tercih edebilirsiniz. Ayrıca doğal yollardan oluşmuş kum adasından da denize girmek mümkün. Sahil şeridini ince kumlu Altınova plajlarıyla birlikte sığ ve berrak Ege Denizi oluşturuyor. Deniz derinliği ancak 100 metreyi aştıktan sonra artmaya başlıyor.

Altınova'ya Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz iklimine sahip olan ve yazların oldukça sıcak, kışların ise genellikle yağışlı geçtiği Altınova’nın en hareketli ve kalabalık dönemi yaz ayları. Yazlıkçıların ve turistlerin yaz döneminde gelmesiyle birlikte nüfusu büyük oranda artan Altınova, deniz, kum, güneş keyfi için kuşkusuz yaz aylarında tercih edilmeli. Sakin ve sessiz bir ortamda dinlenmek içinse diğer sezonlar tercih edilebilir.

Altınova Sahil ve Deniz Günbatımı

Altınova'da Ne Yenir Ne İçilir?

Ayvalık’a özgü yemeklerin tadılabileceği Altınova’da deniz kestanesi, kabuklu başka bir deniz ürünü olan kidonya, yeşil zeytinyağında ahtapot salatası ve kağıtta düğmeli ahtapot güveci tadılabilir. Başta akız olmak üzere pek çok Ege’ye has ot çeşidini bulabilmek de mümkün. Girit Mutfağı'na özgü tüm lezzetleri tadabilmek için Altınova restoranları ile birlikte Cunda restoranları da ziyaret edilebilir. 

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.